Minden, ami a hajjal és az oktatással kapcsolatos

Szóvá.teszem

Szóvá.teszem

Emlékek 1989-ből

2018. június 29. - Steven Buzássy

Pár napja fellapoztam a keresztapámtól kapott “How to cut the Sassoon way” című könyvet. Volt benne két szórólap, amiken a Sassoon Akadémia hirdetette képzéseit. Az egyiken 1989 szerepel, a másikon nem találtam dátumot.. A két flyert láthatjátok a postban is. Az árakon és a tematikán elidőztem egy kicsit.

 

 

 

 

Ha megnézzük mennyibe került 30 évvel ezelőtt az 1 hetes Klasszikus vágó képzésük, amikor 60Ft körül volt egy dollár (kb 30.000Ft) és mennyibe kerül most az 5 napos (1350 dollár , kb. 380.000Ft ) láthatjuk, a tudást és a továbbképzéseket már akkor sem adták olcsón. Akkor a 30.000Ft nagyon sok pénznek számított itthon - 6.000Ft körül volt a minimálbér, ami nemcsak azt a kérdést veti fel, hogy ki engedhette meg itthon magának - kiutazással , szállással stb-vel együtt - hanem, hogy a 80-as években ki utazhatott egyáltalán Magyarországról Amerikába…A külföldi továbbtanulás lehetősége csak később vált elérhetővé itthon, vagy legalábbis könnyebbé. 

 

Gondoljunk bele, hogy ha fogékonyak vagyunk a tanulásra és elhivatottak, szorgalmasak vagyunk és sokat gyakorlunk, akkor a közösségi médiának köszönhetően milyen könnyű dolgunk van képezni magunkat. Persze, mint, ahogy az előző postban is írtam az, hogy a képernyőn keresztül látsz valamit nem ugyanaz, mintha élőben mutatják neked a mozdulatokat, de az tény, hogy megkönnyíti a szakmai fejlődésünket. 

 

Milyen külföldi képzésre érdemes beiratkozni?

 

Mindegy, hogy kezdő - haladó vagy mester szinten vagy, az alapokat érdemes minél többször elvégezni, ismételni, mert az alapokból fogsz magabiztosabban építkezni. Az alap képzéseket általában ABC, Primary, Fundation néven találod meg az akadémiáknál. 

A Salon Creative egy átfogó képet ad arról, hogyan tudod az alaptechinkákat egymással kombinálni,  vagy, hogyan tudod használni a kapcsolatnélküliséget a munkádban.

Az Advanced vagy Academy képzések pedig általában az akadémiák éppen aktuális kollekciójában használt formák technikáira fókuszál, vagy olyan formák elkészítésére, amiket nem feltétlen a mindennapokban fogsz a vendégeknek vágni. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szovateszem.blog.hu/api/trackback/id/tr3514081491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása